OM KARMA KAJEN

When you have more than you need, build a bigger table not a higher fence.

Karma Kajen er en socialøkonomisk virksomhed, der er undfanget af en ambition om at bruge det fundament vi har, til at udvikle og udbyde kulturelle tiltag og derigennem bidrage til kulturscenen og livet i København – og i samme bevægelse skabe bedre muligheder for andre. Der for har vi opstartet et samarbejde med Red Barnet.
Karma Kajen er en socialøkonomisk virksomhed. Det betyder, at når vi en dag får overskud på bundlinjen reinvesterer vi det i virksomheden eller donerer det til Red Barnet.
Med Karma Kajen bidrager vi til kulturscenen med koncerter og andre begivenheder med varierende æstetiske udtryk og en altid høj kvalitativ kaliber. Vores events finder sted udenfor i sommerhalvåret og i vinterhalvåret har vi en række begivenheder indendørs.

kk_logo_blk

GENEALOGISK

For 11 år siden startede en kajak-forretning ved Langebro i København. For fem år siden flyttede den til Børskaj 12 og blev til Kayak Republic. Samtidig åbnede Kayak Bar.

Kayak Bar er en café, bar og restaurant. Kayak Bar er et utraditionelt og særligt sted med en helt unik stemning og mange forskellige slags gæster; københavnere og turister, forretningsfolk og gadekunstnere, spejdere og hipsters, jazzelskere og studerende.

Kayak Bar afholdt gennem en årrække over 200 koncerter, blandt andet i forbindelse med Copenhagen Jazzfestival, og andre former for mere eller mindre skæve begivenheder. Stedet havde stadig et stort uudnyttet potentiale og kapacitet. Derfor startede vi Karma Kajen.

HVAD ER KARMA KAJEN

Karma Kajen laver mangfoldige kulturelle begivenheder med kant. Karma Kajen er en socialøkonomisk virksomhed. Det betyder, at når vi en dag får overskud på bundlinjen reinvesterer vi det i virksomheden eller donerer det til Red Barnet. Vi har opstartet et samarbejde med Red Barnet fordi det også skal give mening på et dybere plan at lave det, vi gør.

Med Karma Kajen bidrager vi til kulturscenen med koncerter og andre begivenheder med varierende æstetiske udtryk og en altid høj kvalitativ kaliber.

Vores events finder sted udenfor i sommerhalvåret og i vinterhalvåret har vi en række begivenheder indendørs.

’Garagen’ danner ramme for vores indendørs begivenheder. Garagen er en gammel ladestation for el-skraldebiler, som ligger bygget ind i granitten i Knippelsbro. Denne setting er ganske unik med sin placering lige ved vandet, i hjertet af København. Området er fredet og kombinationen mellem det rustikke og autentiske udtryk, man finder på stedet, og de historiske omgivelser, for eksempel Børsen, Christiansborg, Holmens Kirke og Nationalbanken, udgør i sig selv en kulturel oplevelse.

Karma Kajen er så at sige født med en helt særlig personlighed, der skal opleves. Den bidrager til kulturoplevelsen med god, afslappet stemning.

På Karma Kajen har vi tilknyttet et korps af kompetente frivillige, der hjælper med alt fra afvikling, over bartending og billettering til sceneopsætning og lydteknik. På den måde har vi bedre betingelser for at kunne rejse penge til Red Barnet og andre velgørende formål.

Vi er med på de større musikfestivaler i København som Copenhagen Jazz Festival, Copenhagen Blues Festival, Copenhagen World Music Festival og Spil Dansk. Men vi har også vores egen Cold Karma Festival, som er en udendørs festival, der bliver afholdt i starten af året i de mørke vintermåneder. Cold Karma Festival er rettet specifikt imod at aktualisere byrummet om vinteren, at skabe oplevelser og udvikling i de måneder, hvor Københavnerne ellers kun momentvis stikker snuden frem fra deres vinterhi. Derudover laver vi teaterfestivaler, Vandloppemarked, fredags-fyraftenskoncerter og en masse masse andet.

I støbeskeen ligger stand up, work shops, kammerkoncerter med foredrag om den klassiske musiks rolle i større politiske strømninger, børnekoncerter for flygtninge og uledsagede flygtningebørn og en masse masse masse andet.

Vi glæder os til at se dig!

SE PROGRAMKONTAKT OS
KARMA KAJEN

When you have more than you need,

build a bigger table not a higher fence